themensclub.nl

Het online magazine voor mannen

Herkende u dat als u nieuwe planten wilt kopen u niet altijd naar het werfcentrum of een plantenspecialist hoeft te gaan? U kunt nu bovendien eenvoudig online planten bestellen. Ik besef heel goed dat het online kopen en bezorgen van kwetsbare planten een beetje eng lijkt, maar het is eigenlijk praktisch. De laatste tijd heb ik voor het eerst een aantal planten online besteld die hier effectief zijn aangekomen. Als gevolg van deze ervaring loop ik absoluut het risico om het vaker te doen. Denkt u er ook over om online nieuwe tuinplanten te kopen? Bekijk daarna eerst deze blog met mijn persoonlijke ervaringen, voordat je op de knop 'bestellen' klikt!

Online plantenwinkels

De allereerste stap is zeker het vinden van een webshop die planten in haar assortiment aanbiedt. Gelukkig zijn veel van deze online winkels te vinden. Luister echter goed, want websites van een werffaciliteit hebben bijvoorbeeld vaak niet de keuze om de planten daadwerkelijk te laten verzenden. Af en toe is het de bedoeling dat je de planten online koopt, maar kies ze zelf uit in een fysiek gedeelte van de plantenwinkel. Andere faciliteiten gebruiken hun 'internetwinkel' meestal als online brochure. U kunt alle info over de plant van uw keuze bekijken en de prijs wordt getoond. Alleen online ophalen is daarna niet meer mogelijk. Dit is ook het geval bij IKEA, een favoriete plek voor veel mensen om budgetvriendelijke planten te kopen. Een groot deel van hun plantenassortiment wordt gewoon in de winkel aangeboden. Toch kun je de voorraad bij je favoriete of lokale IKEA winkel online bekijken.

De methode is dus om een ​​uitstekende webshop te vinden waar je de planten echt online kunt kopen en die je plantenbestelling als een plan naar het door jou opgegeven adres stuurt. Dit baart doorgaans kleinere bedrijven of vooral gespecialiseerde organisaties zorgen. Dit betreft bijvoorbeeld een kwekerij die veel ervaring heeft met het transporteren van planten en ook niet een veel algemener tuingerelateerd bedrijf.

Mijn ervaring

Dus een paar maanden geleden kocht ik voor het eerst planten online. Ik was al een tijdje op zoek naar prachtige palmachtige planten die goed kunnen verdragen op mijn warme veranda, maar die ook winterhard zijn. In mijn huis heb ik niet genoeg ruimte om alle planten in het winterseizoen naar binnen te verplaatsen en ze ook veilig op te bergen. Na een korte zoektocht online ontdekte ik een webshop gespecialiseerd in de teelt en verkoop van handen. Natuurlijk was ik een beetje bezorgd over de verzending van mijn gloednieuwe planten, maar het goede nieuws is dat de winkel daar veel uitleg over heeft gegeven. Sinds ik kinderhandjes heb gekregen, zijn de blaadjes nog niet helemaal opengegaan. Met één type hand werden ze ook alleen maar verwijderd, omdat ze op die manier weer uitzetten. Op deze manier krijg je echt een plastic pot met aarde, met een of twee stengels die uitsteken. Deze worden goed in stro gepropt en ook geleverd in een slanke lange doos. Mijn gloednieuwe handen zijn zonder problemen aangekomen!

LEAVE A RESPONSE

Related Posts