themensclub.nl

Het online magazine voor mannen

Ken jij de verschillende kevers al?

Je hebt ze vast wel eens in de tuin gezien en je hebt misschien overwogen om meikevers te reguleren of verschillende andere kevers uit de tuin te houden. Maar het zijn eigenlijk hele leuke dieren. Maar als je fruit of groenten kweekt. Daarna heb je ze natuurlijk liever niet over. Je hebt een grote hoeveelheid kevers en ook beestjes die in je gazon leven. En misschien begrijp je er momenteel een aantal, en misschien ook een paar niet. Maar daarna zullen we u hoogstwaarschijnlijk kennis laten maken met deze kleine plagen.

Welke kevers zijn er?

Je hebt aaskevers, bastaardweeklingkevers (ja dat is een mond vol) en ook gevallen bladkevers. Maar daarnaast heb je ook nog een rozenkever, frambozenkevers en kortschildkevers. Misschien ben je je bewust geworden van een paar ervan, en misschien begrijp je er een paar niet. Maar we gaan er nu een bespreken die je gegarandeerd herkent en die je bovendien vaak hebt gezien, vastgehouden en losgelaten. Dit lijkt misschien heel vreemd en je denkt er ook niet aan om nu een kever op je heem te laten lopen. Toch houden we allemaal een beetje van deze kleine plaag. We hebben het over een lieveheersbeestje. Iedereen kent ze, of ze nu rood met zwarte stippen of oranje of geel zijn. We hebben ze allemaal zo snel gezien.

Maar verder dan deze kevers die we eigenlijk al hebben genoemd en degene die iedereen kent. Toestaan ​​dat er notering plaatsvindt vanwege het feit dat er nog steeds veel kevers zijn. Er zijn kevers, loopkevers, maar ook slakkeneters. Je hebt snuitkevers, nepboktorren (ja, dat zijn ook kevers) en we hebben ook de vliegende hertkevers. Dat laatste kennen we allemaal. We hebben ze misschien niet gezien of ontdekt in ons gazon, en misschien hebben we ze wel. Maar we zijn het waarschijnlijk allemaal tegengekomen. Al is het tijdens een biologieles op de middelbare school. En dat betekent dat je, wanneer je veel meer in de biologische richting bent gegaan met je onderzoek, naar talloze van deze namen hebt geluisterd en je ook herkent wat een waterdodende kever is dat er een vuurkever is.

Maar als je dit niet begrijpt, verbaast het je eigenlijk hoeveel verschillende kevers er echt zijn.

LEAVE A RESPONSE

Related Posts