Welke verzekering past het best bij jouw scooter?
Iedereen die met een gemotoriseerd voertuig op de openbare weg wil rijden, moet dit voertuig van een verzekering voorzien. Dat geldt dus ook voor je scooter. Een scooter verzekering afsluiten is niet moeilijk, maar je moet wel even weten waar je op moet letten. Vandaar dat we je graag een eindje op weg helpen bij het vinden van een verzekering die biedt wat je nodig hebt zonder dat je daar meer voor betaalt dan je zou willen. Volg je onze adviezen, dan is het een fluitje van een cent om snel een goede verzekering af te sluiten.
Welke verzekering kies je als basis voor je scooter?
Een goede verzekering is een pakket op maat. Dat betekent dat je ten eerste moet kijken naar de leeftijd van je scooter. Daar kies je vervolgens een basisverzekering voor. Heb je een scooter die maximaal twee jaar oud is, dan kun je deze allrisk laten verzekeren. Met dit pakket wordt alle schade die je aan je scooter kunt oplopen, door je verzekeraar uitgekeerd. Is je scooter tussen de twee en vier jaar oud, dan is het voordeliger om een WA+ Beperkt Casco verzekering te nemen. Dit pakket dekt niet alle schade, maar wel schade die je oploopt aan bijvoorbeeld je helm, of wanneer je scooter beschadigd raakt door diefstal of brand. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Deze is geschikt voor scooters ouder dan vier jaar. Met dit pakket kun je geen schade claimen. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je scooter. Naarmate deze ouder wordt, wordt de dagwaarde van je scooter steeds lager. Op een gegeven moment kost een reparatie meer geld dan je scooter überhaupt waard is, in dat geval kun je beter een andere scooter kopen zodat je je geld beter gebruikt.
Kijk ook even naar de aanvullende verzekeringen
Je haalt meer uit je verzekering wanneer je deze nauwkeurig afstemt op je wensen en op je scooter zelf. Gal je bijvoorbeeld je Vespa verzekeren, dan kun je ook nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Vaak kiezen mensen voor pechhulp omdat dit ideaal is wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Je kunt dan vervangend vervoer aangeboden krijgen en bovendien wordt je scooter thuis afgeleverd, of bij de monteur die er gelijk aan kan gaan sleutelen. Zo kom je altijd thuis en weet je ook dat er gelijk aan je probleem gewerkt kan worden. Andere aanvullingen zijn bijvoorbeeld een ongevallenverzekering waarmee je een uitkering kunt krijgen als je door een ongeval blijvend invalide raakt. Je kunt ook kiezen voor rechtshulp verkeer zodat je altijd een beroep kunt doen op een jurist wanneer je in een conflict terechtkomt met iemand over je scooter.
Je verzekering is afgesloten: wat mag je nu verwachten?
Als je via de site van je verzekeraar je scooterverzekering geregeld hebt, kun je met een gerust gevoel de weg op. Gebruiken anderen je scooter ook? Zorg er dan voor dat zij ook in de polis worden opgenomen. Op die manier zijn ook zij verzekerd. Loop je schade op? Dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om de kosten te laten dekken. Check ieder jaar even of je polis nog aansluit bij wat je scooter nodig heeft. Waar nodig kun je je pakket aanpassen, zodat je altijd goed gedekt blijft zonder dat je meer betaalt dan nodig is. Kijk vandaag nog even op de site van je verzekeraar om je zaken gelijk te regelen. Je kunt hier je polis met een paar muisklikken afsluiten. De voorwaarden worden dan naar je opgestuurd.